Tips om voedselveiligheid ook bij hoge temperaturen te garanderen
Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) geeft tips om bij deze warme temperaturen de voedselveiligheid te garanderen.
Hoge temperaturen zijn ideaal voor allerlei bacteriën. Word je liever niet ziek van al dat eten? Hier zijn enkele tips. Zo raadt het agentschap aan:
– om een koelbox mee te nemen tijdens het winkelen.
– om de boodschappen in een bepaalde volgorde te doen, te beginnen met droge voeding en diepvriesproducten als laatste te houden.
– om elk type voedingsproduct op de juiste temperatuur te bewaren in de koelkast en restjes in afgesloten doosjes te bewaren.
Wie van plan is om een barbecue of etentje te organiseren, houdt best ook rekening met een aantal tips:
– Zo worden op voorhand gemaakte slaatjes, pasta’s, vleesbereidingen of desserts best direct in de koelkast bewaard.
– De gerechten worden best ook stelselmatig aangevuld in plaats van alles in één keer op tafel te brengen.
– Tot slot worden de restjes na afloop best zo snel mogelijk in afgesloten doosjes in de koelkast geplaatst.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier