Chocolade-avocadomousse
Met deze vrucht – nee, geen groente – zal je zeker scoren. Ze bulkt van de vitaminen en houdt zowel van hartig als van zoet. Verras je tafelgenoten eens met iets anders dan die eeuwige guacamole.
(Voor 4 personen)
50 g pure chocolade, 2 rijpe avocado’s, 30 g bittere cacaopoeder, 80 g vloeibare honing, 60 g amandelmelk, 1 snuifje zout.
1 Smelt de chocolade au bain-marie. Roer om tot een glad geheel.
2 Snij de avocado’s middendoor en verwijder de pit. Haal met een lepel het vruchtvlees uit de schil en doe in de blender.
3 Voeg de gesmolten chocolade, de cacao, de honing, de amandelmelk en het zout toe. Mix tot een romige, licht schuimende mousse.
4 Verdeel over de glazen of bokaaltjes. Zet minstens drie uur koel alvorens op te dienen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier