
Dineren in glaasjes
Waarom altijd uitgebreide gerechten? Het kan ook erg gezellig zijn om met vrienden de hele avond lang te genieten van kleine, overheerlijke gerechtjes. Opgediend in het juiste glaasje, zult u er zeker mee scoren!
Verrines of hapjes opgediend in kleine glaasjes zijn helemaal ‘in’. De Belgische fabrikant Durobor heeft niet enkel een uitgebreid gamma drinkglazen, maar biedt onder de noemer ‘Eat by Durobor’ ook tal van verleidelijke glaasjes aan waar u uw gasten ronduit mee kunt verbluffen. Ze laten u toe een heel diner aan te bieden in kleine glaasjes. Of wat dacht u van witloofroomsoep, gegrilde Sint-Jacobsvruchten met witloofconfit, paling in het groen, varkensragout met Blackwellsaus en als kroon op het werk een dessertenpiramide? En dat allemaal in miniversie!
Witloofroomsoep
![]() |
Ingrediënten: 1 kg gewassen en fijngesneden witloof + 2 stronkjes witloof voor de garnituur, 150 g fijngesnipperde ui, 2 hele gepelde teentjes look, 3 middelgrote aardappelen, 1 liter gekruide gevogeltefond, slagroom, een beetje peterselie voor de garnituur. Bereiding:
|
Gegrilde Sint-Jacobsvruchten met witloofconfit
![]() |
Ingrediënten: naargelang de grootte 8 tot 12 verse Sint-Jacobsvruchten, 4 middelgrote stronkjes witloof, suiker, zout, peper en loolzaadolie. Voor de garnituur: een beetje kervel en 2 tomaten Bereiding:
|
Paling in ’t groen
![]() |
Ingrediënten: 1 kg gestroopte rivierpaling, 50 g boter, 2 soeplepels fijngesnipperde sjalotjes, 1 l visfumet, 1 fles droge witte wijn, 150 g verse en schoongemaakte zuring (gesmolten op een zacht vuurtje), 300 g verse geblancheerde en uitgelekte spinazie (erg fijngemalen), oe bos peterselie, 50 g Bereiding:
|
Varkensragout met Blackwellsaus
![]() |
Ingrediënten: varkensragout, peper zout, boter, 2 soeplepels fijngehakte sjalot, 1 dl witte wijn, pickles, 4 dl room, kleine augurkjes, fijngehakte peterselie. Bereiding:
|
Dessertenpiramide
Deze piramide wordt op de foto geserveerd in Vertigo-glaasjes van Durobor
![]() |
Cuberdonijs 1 liter melk, 50 g boter, 30 g melkpoeder, 200 g slagroom, 300 g cuberdons, 10 eigelen, 200 g fijne suiker
Chocolademousse 250 g fondant chocolade (minimum 75 % cacao), 25 g boter, 4 eieren
Verse fruitsla met kruidentoets 5 ontvelde sinaasappels, 1 appel, 1 peer, 1/4 ananas, 1/2 meloen, een paar ontpitte en in 2 gesneden witte druiven, 1 banaan, 1 kiwi, enkele litchi’s, het sap van een citroen, 1/2 liter water, 125 g suiker, 1 stokje citroengras, 2 takjes munt, 2 takjes koriander, 1 vanillestokje, overlangs doorgesneden en uitgeschraapt
|
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier