Detoxen met gezonde drankjes op basis van water
Water is maar water... Maar water met een smaakje maakt het meteen een stuk makkelijker om aan ons dagelijks minimum van 1,5 l per dag te komen. Enkele recepten voor lekkere watertjes die bovendien een detox effect hebben op ons lichaam.
Watertjes met vitaminerijk fruit, groente en aromatische kruiden zijn gemakkelijk zelf te maken. Als ze bovendien ook nog helpen om de gifstoffen uit het lichaam af te voeren, is dat aardig meegenomen.
De bereiding is eenvoudig en na een nachtje trekken in de koelkast heb je een gezond drankje, aangepast aan je eigen smaak en voorkeur. Enkele ideetjes...
Drankje met granaatappel, watermeloen en meloen
Bereiding voor 1 glazen pot van 500 ml: 15 minuten
Ingrediënten:
- Watermeloen 1/4
- Limoen 1/2
- Granaatappel 1/2
- Mineraalwater ca. 400 ml
- IJsblokjes
1. Borstel de watermeloen en de limoen onder de kraan met koud water schoon.
2. Snijd de watermeloen in vieren, vervolgens in driehoeken, waarbij je de schil laat zitten.
3. Snijd de limoen met de mandoline in schijfjes.
4. Schep de pitjes uit de granaatappel.
5. Leg de granaatappelpitjes op de bodem van de glazen pot en daarop de driehoekige stukjes watermeloen.
6. Voeg de ijsblokjes zo toe dat je daarmee de schijfjes limoen op een decoratieve manier tegen de wand van de glazen pot vastzet. Giet het water erbij tot aan de bovenrand.
7. Sluit de glazen pot en zet deze een nacht in de koelkast.
Drankje met abrikoos, framboos en verbenathee
Bereiding voor 1 glazen pot van 500 ml: 20 minuten
Ingrediënten:
- Citroenverbena (bij voorkeur vers, anders gedroogd)
- Kokend mineraalwater ca. 400 ml
- Abrikozen 2
- Frambozen 10
- IJsblokjes
1. Was de verbena als deze vers is. Laat deze in 400 ml heet water trekken. Giet de verbenathee door een zeef om de blaadjes eruit te halen. Bewaar er een paar ter decoratie. Laat het mengsel afkoelen.
2. Was de abrikozen en de frambozen.
3. Snijd de abrikozen in tweeën en verwijder de pitten.
4. Leg de abrikozen en de frambozen op de bodem van de glazen pot.
5. Voeg de ijsblokjes zo toe dat je daarmee de blaadjes verbena op een decoratieve manier tegen de wand van de glazen pot vastzet. Giet de thee erbij tot aan de bovenrand.
6. Sluit de glazen pot en zet deze een nacht in de koelkast.
Drankje met mango, gember en citroentijm
Bereiding voor 1 glazen pot van 500 ml: 10 minuten
Ingrediënten:
- Verse citroentijm 3-4 takjes
- Net rijpe mango 1/2
- Verse gember 1 klein stukje
- Mineraalwater ca. 400 ml
- IJsblokjes
1. Was de takjes citroentijm.
2. Schil de mango en snijd deze in stukjes.
3. Schil het stukje gember met een mes en snijd met de mandoline in 5 dunne schijfjes.
4. Leg de stukjes mango op de bodem van de glazen pot en daarop de schijfjes gember.
5. Voeg de ijsklontjes zo toe dat je daarmee de takjes citroentijm op een decoratieve manier tegen de wand van de glazen pot vastzet. Giet het water erbij tot aan de bovenrand.
6. Sluit de glazen pot en zet deze een nacht in de koelkast.
Zin in meer? Deze en nog 27 andere recepten vind je terug in het boek ‘Detox water, 30 recepten voor gezonde drankjes op basis van water’ van Frédérix en Sonia Lucano, uitgegeven door Becht.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier