Turkse ziekenhuizen factureren 32% te veel
Turkse ziekenhuizen factureren stelselmatig 32% te veel aan buitenlandse patiënten. Dat blijkt uit de gegevens van Mediphone Assist, de reisbijstandscentrale van de Onafhankelijke Ziekenfondsen!
Frankrijk, Spanje en Turkije zijn de populairste zomerbestemmingen van de Belg. De medische noodgevallen in Turkije waren in 2012 goed voor 14% van de behandelde dossiers door Mediphone Assist, de reisbijstandscentrale van de Onafhankelijke Ziekenfondsen. Net zoals in Spanje zijn de privé-ziekenhuizen prominent aanwezig in de toeristische gebieden van het land. En die maken het nu wel erg bont: als het om een buitenlandse patiënt gaat, rekenen ze tot 32% te veel aan.
Onnodige ziekenhuisopnames
“De ziekenhuizen hopen op bijkomende inkomsten tijdens de zomermaanden. We kennen het fenomeen ook in andere landen, maar in Turkije is het probleem het grootst,” verduidelijkt Christian Horemans, expert Internationale Zaken van de Landsbond van Onafhankelijke Ziekenfondsen. Om deze praktijken in de kiem te smoren, werden alle facturen van de 353 dossiers uit 2012 nauwkeurig nagekeken. “Dankzij intensieve onderhandelingen met de Turkse ziekenhuizen hebben we in 2012 de kostprijs met gemiddeld 32% kunnen doen dalen”, dixit Horemans.
Turkse hotels wijzen toeristen vaak door naar een arts of ziekenhuis waarmee ze afspraken hebben. Die passen niet alleen te hoge tarieven toe, vaak worden toeristen ook onnodig gehospitaliseerd. “Wij raden onze verzekerden aan om bij medische problemen in Turkije Mediphone Assist te contacteren. Zo worden ze naar een ziekenhuis doorverwezen waar een goede behandeling en normale tarieven gegarandeerd worden,” aldus Horemans.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier