Broodje met kip teriyaki
4 personen ? 35 minuten
? 500 g kipfilet ? 1 Romeinse sla ? 1 komkommer ? 2 avocado’s ? 1 handje munt ? 1 el citroensap ? 2 stokbroden ? 4 el teriyaki ? olie ? peper en zout.
Voor de teriyaki. 1 avocado ? 1 el limoensap ? 75 g mayonaise ? 2 kl miso.
1. Maak de saus. Ontpit en schil de avocado’s. Blend één avocado samen met de overige ingrediënten. Hou de andere avocado apart.
2. Spoel de kip, dep ze droog, snij in reepjes en meng met de teriyaki.
3. Bak de kip zes minuten in een pan met olie.
4. Spoel en droog de sla en de komkommer. Pluk de sla van de krop. Snij de komkommer in flinterdunne linten, de resterende avocado in partjes en meng met citroensap.
5. Snij de stokbroden in twee. Snij elk stuk doormidden en beleg met sla, avocado, komkommer en kip. Werk af met de saus, munt, peper en zout, en serveer.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier