Gevulde pastaschelpen
4 personen ? 30 minuten + 20 minuten in de oven
? 500 g conchiglioni ? 500 g spinazie ? 60 g pijnboompitten ? 2 teentjes knoflook ? 2 eieren ? 500 g ricotta ? 250 g parmezaan ? 50 cl passata ? boter ? olijfolie ? peper en zout
1. Spoel en droog de spinazie. Laat slenken in een pan met boter en meng er de ricotta en eieren door. Rasp de kaas en voeg de helft toe. Breng op smaak, voeg de pijnboompitten toe en zet koel.
2. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking en giet ze af.
3. Verwarm de oven voor op 180°C. Pel de knoflook, plet en bak in olie. Voeg de passata toe, breng op smaak en laat even inkoken.
4. Vul de pasta met de vulling, schep saus in een ovenschaal en schik de pasta erin. Bestrooi met kaas, besprenkel met olie en gril 15-20 minuten in de oven.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier