Kip met wintergroenten
4 personen ? 20 minuten + 1.10 uur in de oven
? 1 biokip ? 150 g gerookt spek ? 300 g wortelen ? 1 prei ? 1 venkel ? 150 g champignons ? 4 sjalotten ? 4 takjes dragon ? 4 takjes tijm ? een knoflookbol ? 150 ml witte wijn ? 400 ml kippenbouillon ? olijfolie ? peper en zout
1. Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de kip en dep droog. Pel de sjalotten en schil de wortelen. Snij de prei in ringen, de sjalotten en de venkel in partjes, de knoflookbol horizontaal doormidden en het spek in repen. Halveer de grote champignons.
2. Kruid de kip binnen en buiten met peper en zout, vul met de helft van de kruiden, bind op aan de poten, leg in een ovenschaal met de sjalot en de knoflook, besprenkel met olie.
3. Bak 70 minuten in de oven. Voeg na 15 minuten de wijn en wat bouillon, de prei en de venkel toe. En na 50 minuten het spek, de overige groenten en kruiden. Laat verder braden, doe er geleidelijk de bouillon bij en lepel het vocht over de kip. Kruid en serveer.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier