© STOCKFOOD/ISOPIX

Taco’s

4 personen ? 55 minuten

? 100 g chorizo, gehakt ? 500 g zoete aardappel, in blokjes ? 4 lente-uien ? 2 jalapeño’s ? 1 handje koriander ? 1 handje rucola ? 1 limoen, zeste en sap + 2 limoenen, halfjes ? 1 kl komijn, 1 kl koriander, 2 kl (gerookte) paprika, gemalen ? 1 kl chilipeper ? 400 g tomaten, uit blik ? 2 el amandelen ? 4 tortilla’s ? olijfolie ? peper en zout.

1. Meng de zoete aardappel met de chorizo, olijfolie, peper en zout en bak ca. 25 minuten in de oven op 180°C.

2. Hou een derde van de koriander apart. Mix de rest met de lente-uien, de jalapeño’s, de zeste, het sap en 3 el water tot een grove salsa.

3. Mix de tomaten met de gemalen kruiden, de chili en de amandelen en bak deze pasta 5 minuten in een pan. Meng er de zoete aardappel bij, verwarm de tortilla’s, vul ze en werk af met salsa, rucola, koriander en limoen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content