4 leuke receptideetjes voor kaashapjes
Zomers weer nodigt uit om buiten te aperitieven. Maar dat betekent niet dat u niet kan scoren met overheerlijke warme hapjes. De kaasmakers van EntreMont zorgden voor 4 superoriginele receptjes.
Ingrediënten voor 12 snoepjes
- 500 g Comté Entremont
- 12 vellen brickdeeg
- 200 gr gesmolten boter
- 24 blaadjes basilicum
- 12 langoustines
- 5 cl olijfolie
- Enkele kwartjes gedroogde tomaat
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C (stand 6). Snijd 12 staafjes Comté Entremont van ongeveer4 0 gr elk. Pel de langoustines.
Beboter elk vel filodeeg, leg er een langoustine op en bedek met een blaadje basilicum, een staafje Comté Entremont en opnieuw een blaadje basilicum. Rol het geheel op als een snoepje.
Bak in de oven tot het deeg goudbruin is.
Verwarm de olijfolie, fruit er de gedroogde tomaten enkele minuten in en mix.
Dien de bonbons onmiddellijk op, met de tomatencoulis.
Soufflé met forel en Le Saint Mont des Alpes Entremont
Ingrediënten voor 4 personen
- 400 gr forelvlees
- 4 eieren
- 1/4 l verse room
- 150 gr Le Saint Mont des Alpes Entremont
- zout, peper
Bereiding
Mix het forelvlees even met de mixer. Voeg de volledige eieren en de verse room toe. Meng zorgvuldig met een spatel en zeef.
Breng op smaak met peper en zout en voeg de Le Saint Mont des Alpes Entremont toe.
Klop de eiwitten stijf en voeg ze toe.
Giet het mengsel in vooraf beboterde soufflévormen.
Zet 25 minuten in de oven op 200 °C (stand 6/7).
Entremont Beaufortlolly’s
Ingrediënten voor 4 lolly’s
- 100 gr Beaufort Entremont
- 10 gr bloem
- 4 houten stokjes van 15/20 cm lang
Bereiding
Snijd 100 gr Beaufort Entremont in blokjes.
Mix de blokjes Beaufort Entremont grof met 10 gr bloem.Verwarm de oven voor op 150°C, bij voorkeur op de heteluchtstand.
Bedek een ovenplaat met een vel bakpapier.
Leg hier 4 kleine taartringen met een diameter van 6 cm op, vul deze met een flinke eetlepel van Beaufort Entremont mengsel.
Verwijder daarna voorzichtig de ringen. U moet kleine schijven van 1/2 cm dikte krijgen.
Plaats op iedere schijf het uiteinde van een houten stokje, duw dit voorzichtig door en bestrooi met wat van de Beaufort Entremont mengeling om het te verbergen.
Schuif de plaat in de voorverwarmde oven en bak de lolly’s in 15 minuten op 150°C gaar.
Laat de Entremont Beaufortlolly’s na het bakken afkoelen voordat u ervan gaat smullen.
Duchesses van Polenta en Gruyère France Entremont
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gr maïzena
- 150 gr Gruyère France Entremont
- 50 gr boter
- 3 eieren
- Enkele takjes peterselie en tijm
- Zout
Bereiding
Breng ongeveer 1,25 liter gezouten water aan de kook en doe er de maïzena in. Laat 45 à 50 minuten koken terwijl u regelmatig roert.
Neem van het vuur en voeg de Gruyère France Entremont en de boter toe.
Laat afkoelen en voeg 2 eieren en de fijngehakte peterselie en tijm toe.
Doe het mengsel in een spuitzak en spuit de duchesses op een bakplaat.
Bestrijk ze met het ei.
Bak de duchesses gedurende ongeveer 10 minuten op 200°C tot ze goudbruin zijn. Warm serveren.
Ingrediënten voor 12 snoepjes
- 500 g Comté Entremont
- 12 vellen brickdeeg
- 200 gr gesmolten boter
- 24 blaadjes basilicum
- 12 langoustines
- 5 cl olijfolie
- Enkele kwartjes gedroogde tomaat
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C (stand 6). Snijd 12 staafjes Comté Entremont van ongeveer4 0 gr elk. Pel de langoustines.
Beboter elk vel filodeeg, leg er een langoustine op en bedek met een blaadje basilicum, een staafje Comté Entremont en opnieuw een blaadje basilicum. Rol het geheel op als een snoepje.
Bak in de oven tot het deeg goudbruin is.
Verwarm de olijfolie, fruit er de gedroogde tomaten enkele minuten in en mix.
Dien de bonbons onmiddellijk op, met de tomatencoulis.
Soufflé met forel en Le Saint Mont des Alpes Entremont
Ingrediënten voor 4 personen
- 400 gr forelvlees
- 4 eieren
- 1/4 l verse room
- 150 gr Le Saint Mont des Alpes Entremont
- zout, peper
Bereiding
Mix het forelvlees even met de mixer. Voeg de volledige eieren en de verse room toe. Meng zorgvuldig met een spatel en zeef.
Breng op smaak met peper en zout en voeg de Le Saint Mont des Alpes Entremont toe.
Klop de eiwitten stijf en voeg ze toe.
Giet het mengsel in vooraf beboterde soufflévormen.
Zet 25 minuten in de oven op 200 °C (stand 6/7).
Entremont Beaufortlolly’s
Ingrediënten voor 4 lolly’s
- 100 gr Beaufort Entremont
- 10 gr bloem
- 4 houten stokjes van 15/20 cm lang
Bereiding
Snijd 100 gr Beaufort Entremont in blokjes.
Mix de blokjes Beaufort Entremont grof met 10 gr bloem.Verwarm de oven voor op 150°C, bij voorkeur op de heteluchtstand.
Bedek een ovenplaat met een vel bakpapier.
Leg hier 4 kleine taartringen met een diameter van 6 cm op, vul deze met een flinke eetlepel van Beaufort Entremont mengsel.
Verwijder daarna voorzichtig de ringen. U moet kleine schijven van 1/2 cm dikte krijgen.
Plaats op iedere schijf het uiteinde van een houten stokje, duw dit voorzichtig door en bestrooi met wat van de Beaufort Entremont mengeling om het te verbergen.
Schuif de plaat in de voorverwarmde oven en bak de lolly’s in 15 minuten op 150°C gaar.
Laat de Entremont Beaufortlolly’s na het bakken afkoelen voordat u ervan gaat smullen.
Duchesses van Polenta en Gruyère France Entremont
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gr maïzena
- 150 gr Gruyère France Entremont
- 50 gr boter
- 3 eieren
- Enkele takjes peterselie en tijm
- Zout
Bereiding
Breng ongeveer 1,25 liter gezouten water aan de kook en doe er de maïzena in. Laat 45 à 50 minuten koken terwijl u regelmatig roert.
Neem van het vuur en voeg de Gruyère France Entremont en de boter toe.
Laat afkoelen en voeg 2 eieren en de fijngehakte peterselie en tijm toe.
Doe het mengsel in een spuitzak en spuit de duchesses op een bakplaat.
Bestrijk ze met het ei.
Bak de duchesses gedurende ongeveer 10 minuten op 200°C tot ze goudbruin zijn. Warm serveren.
Snoepjes van langoustine met Comté Entremont en basilicum
Ingrediënten voor 12 snoepjes
- 500 g Comté Entremont
- 12 vellen brickdeeg
- 200 gr gesmolten boter
- 24 blaadjes basilicum
- 12 langoustines
- 5 cl olijfolie
- Enkele kwartjes gedroogde tomaat
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C (stand 6). Snijd 12 staafjes Comté Entremont van ongeveer4 0 gr elk. Pel de langoustines.
Beboter elk vel filodeeg, leg er een langoustine op en bedek met een blaadje basilicum, een staafje Comté Entremont en opnieuw een blaadje basilicum. Rol het geheel op als een snoepje.
Bak in de oven tot het deeg goudbruin is.
Verwarm de olijfolie, fruit er de gedroogde tomaten enkele minuten in en mix.
Dien de bonbons onmiddellijk op, met de tomatencoulis.
Soufflé met forel en Le Saint Mont des Alpes Entremont
Ingrediënten voor 4 personen
- 400 gr forelvlees
- 4 eieren
- 1/4 l verse room
- 150 gr Le Saint Mont des Alpes Entremont
- zout, peper
Bereiding
Mix het forelvlees even met de mixer. Voeg de volledige eieren en de verse room toe. Meng zorgvuldig met een spatel en zeef.
Breng op smaak met peper en zout en voeg de Le Saint Mont des Alpes Entremont toe.
Klop de eiwitten stijf en voeg ze toe.
Giet het mengsel in vooraf beboterde soufflévormen.
Zet 25 minuten in de oven op 200 °C (stand 6/7).
Entremont Beaufortlolly’s
Ingrediënten voor 4 lolly’s
- 100 gr Beaufort Entremont
- 10 gr bloem
- 4 houten stokjes van 15/20 cm lang
Bereiding
Snijd 100 gr Beaufort Entremont in blokjes.
Mix de blokjes Beaufort Entremont grof met 10 gr bloem.Verwarm de oven voor op 150°C, bij voorkeur op de heteluchtstand.
Bedek een ovenplaat met een vel bakpapier.
Leg hier 4 kleine taartringen met een diameter van 6 cm op, vul deze met een flinke eetlepel van Beaufort Entremont mengsel.
Verwijder daarna voorzichtig de ringen. U moet kleine schijven van 1/2 cm dikte krijgen.
Plaats op iedere schijf het uiteinde van een houten stokje, duw dit voorzichtig door en bestrooi met wat van de Beaufort Entremont mengeling om het te verbergen.
Schuif de plaat in de voorverwarmde oven en bak de lolly’s in 15 minuten op 150°C gaar.
Laat de Entremont Beaufortlolly’s na het bakken afkoelen voordat u ervan gaat smullen.
Duchesses van Polenta en Gruyère France Entremont
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gr maïzena
- 150 gr Gruyère France Entremont
- 50 gr boter
- 3 eieren
- Enkele takjes peterselie en tijm
- Zout
Bereiding
Breng ongeveer 1,25 liter gezouten water aan de kook en doe er de maïzena in. Laat 45 à 50 minuten koken terwijl u regelmatig roert.
Neem van het vuur en voeg de Gruyère France Entremont en de boter toe.
Laat afkoelen en voeg 2 eieren en de fijngehakte peterselie en tijm toe.
Doe het mengsel in een spuitzak en spuit de duchesses op een bakplaat.
Bestrijk ze met het ei.
Bak de duchesses gedurende ongeveer 10 minuten op 200°C tot ze goudbruin zijn. Warm serveren.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier